Dansk Data Arkiv

Tastehygge

Er du frivillig indtaster af historiske dokumenter eller kunne du tænke dig at blive det, så kom forbi til tastehygge i Odense. Sammen afskriver vi historiske dokumenter, hjælper nye i gang og udveksler erfaringer.

Bliv frivillig indtaster

Har du lyst til at arbejde med historiske kilder? Og har du en computer, tid og lyst til at læse gammel håndskrift? Så er det måske noget for dig at blive frivillig indtaster hos Rigsarkivet. Opgaven består i at skrive af fra historiske dokumenter, så teksten bliver søgbar for os alle. Læs mere om frivillig indtastning.

De fleste indtaster hjemmefra, men frivillige indtastere mødes også i tastegrupper og indtaster sammen og udveksler erfaringer. Både nye og rutinerede indtastere er meget velkomne til tastehygge. I de 4 timer vil der være en arkivar til sted, men du bestemmer selv, om du vil deltage i alle 4 timer.

I forbindelse med tastehygge vil der hver gang være oplæg om, hvordan indtastningerne er brugt i forskning, hjælp til gotisk håndskrift eller om forskellige kildetyper. Der vil være mulighed for at komme med forslag til oplæg.


TID OG STED

Møde Forår 2022:

Sted: Rigsarkivet, Odense, Jernbanegade 36
Tidspunkt: 10:00 - 14:00
Datoer:
  • Endnu ingen planlagte datoer
Praktiske oplysninger: Husk at tage din egen bærbare computer med (og musen!).
Pris: Gratis