Dansk Data Arkiv

Søg i flere amter

Du kan søge i flere amter på en gang. Der kan forventes længere svartid ved valg af mange amter. Resultatet vises på nyt faneblad

Søg efter personen:

Som boede:

Der søges som standard i alle år. Du kan begrænse søgning ved at markere de år, du vil søge i

Søgetips

Klik på overskrifterne herunder og få hjælp til din søgning

Generelt om søgningen
Der skal altid udfyldes mindst tre tegn i navnefeltet.
KIPnr kan erstatte sogn, herred og år
Usikker på stavemåde?
Du kan søge med præcis stavemåde eller du kan anvende 'joker' tegn, En _ erstatter et tegn og en % erstatter flere tegn.
Søgning efter personer med varierende navne
Personer med stor variation i deres navn kan søges ved at angive et navneforslag i det første navnefelt og et andet navneforslag i det andet felt. Du kan vælge om begge navne skal indgå i en persons navn ved at vælge 'og' eller bare det ene af dem ved at vælge 'eller'.
Har du fundet en fejl?
Hvis du finder fejl i en indtastning, der er læst korrektur på, kan du udfylde et fejlmeldingsskema.
Fejl bliver ikke rettet med det samme, men alle jeres indberetninger bliver gemt og vil blive brugt.
Vælge flere amter
Du kan med musen vælge amter, der er nævnt i rækkefølge. (Dvs. du kan således vælge alle amter i landet). Vil du vælge andre amter: Tast <Control>+Amt for hvert amt
Vælge interval eller enkelt år
Du kan med musen vælge de år, du vil søge i, når de er vist i rækkefølge. Vil du vælge andre år: Tast <Control>+årstal for hvert år, du vil søge i. Der søges i de år, der er markeret. Hvis ingen år er markeret, søges der i alle år.
Søgning på beregnet alder eller fødeår
Næsten alle poster er tilføjet et søgefelt for alder, der kan være den direkte afskrift fra kilden, alderen rettet for slåfejl og lignende eller en alder beregnet ud fra fødeår. Alle aldre under et år er angivet som 0.5. De tilrettede aldre anvendes ved søgning på alder. I resultatet vises den indtastede alder. Fødeår er beregnet ud fra den tilrettede alder. Der er derfor mulighed for at søge på hhv. intervaller for alder og fødeår, men også præcis alder eller fødeår.
NB! ved en beklagelig fejl er det endnu ikke muligt at søge alder eller fødeår i Hjørring amt.