Om kirkebøgerne i Dansk Demografisk Database

 


Indholdet i databasen med kirkebøger er fremskaffet gennem en indsats over mange år. Der er anvendt forskellige programmer og principper ved indtastningen af kirkebøgerne, og det afspejler sig i indholdet. Det kan ikke være anderledes, men vi har alligevel valgt at fremlægge alle indtastninger på trods af forskellene, da der er mange informationer at finde.

 

Kirkebøgernes indhold dækker et stort antal år (1640 - 1953) og mange forskellige begivenheder. I begyndelsen vil det således oftest forekomme, at du mangler oplysninger lige præcis fra den tid og sted, du ønsker. Vi opfordrer derfor til at deltage i arbejdet med at indtaste kirkebøger til glæde for jer selv og alle andre.

 

Søgning i kirkebøger begynder med at udfylde amt, hvis du kender det, ellers er det eneste obligatoriske felt 'begivenhed'. Der er forsøgt at give forklaring i højre side af de enkelte sider. Du søger i en enkelt kirkebog ad gangen. Du kan blade gennem hele kirkebogen eller søge efter en person i den valgte kirkebog. Ved at klikke på en enkelt person får du alle oplysninger og i tilfælde af dåb eller vielse, vil der hos de personer, der har faddere eller forlovere, være adgang til oplysninger om disse fra den valgte person.